Sveriges svar på tal

De gillar inte att vi är i Afghanistan och befrämjar fred och demokrati. De gillar inte att vi är i Afghanistan och ser till att alla – även flickor – får gå i skolan. De gillar inte att vi är i Afghanistan och hjälper den legala regeringen att bygga upp ett land igen. De ogillar det så mycket att de bokstavligen vill spränga bort oss.

Men hot om våld biter inte på oss. Vi struntar i uppmaningarna att dra oss tillbaka från den farliga krigshärden. Ty vi vet att vi har rätt.

Idag svarade riksdagen på terroristernas hot, de som vill att vi lämnar Afghanistan och låter talibanerna hållas. Riksdagens ledamöter röstade nämligen idag med stor majoritet ja till att förlänga den svenska militära insatsen och bidraget till den internationella Isaf-styrkan i Afghanistan. Ett gott besked, ett klart besked och ett besked i rättan tid.

Det här inlägget postades i Krigsmakten, Politik och ideologi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sveriges svar på tal

  1. Alloy skriver:

    Det de inte gillar, är att vi även skjuter deras söner och döttrar.
    skulle vi nöja oss med att bara låta flickor gå i skolor, införa fred och (pseudo)demokrati istället för att kombinera det med dödande och sprängande skulle situationen se mycket annorlunda ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s