God Jul och Gott Nytt År!

Den här bloggen har varit igång sedan slutet av maj i år. Med 11 000 visningar så här långt och en bästa placering på Blogtoplist med plats 53 i oktober kan jag konstatera att det finns ett visst sug efter konservativa och värdenormativa kommentarer till dagshändelserna. Dessa står jag gärna för, även om det finns många andra väl så vassa pennor därute.

Ni som läser har också möjlighet att, genom kommentarsfunktionen själva delta i denna debatt om monarki, traditioner, dygder och eviga värden. Jag välkomnar alla synpunkter, även de som håller med mig. De som inte håller med är rätt väl företrädda.

I Sverige firas nu jul. I min familj gör vi det i åminnelse av Kristi födelse. Men det hindrar inte att vi har julgran, julklappar samt ett julbord med läckerheter från det gamla Bondesverige. Granen har en stjärna i toppen, symbolen för Bethlehems stjärna, julklapparnas pris hålls nere medan värdet av en gåva hålls desto högre, julbordets traditionella meny är ett arv från våra fäder och ska förvaltas och föras vidare till våra barn. Moderna påfund som julbord med ”inspiration från Thailand” göre sig icke besvär.

I detta sammanhang kan det kanske vara värt att påpeka att anledningen till att vi har ledigt kring jul är att Sverige, åtminstone i kulturell mening, är ett kristet land. Som jag ser det firar därmed alla svenskar den kristna julen. Jag tror till och med Christer Sturmark, den surkarten, är ledig på juldagen. Låt det få vara en fin bild att bära med sig in i julfriden.

Jag tar nu en kortare paus i skrivandet och återkommer i januari.

Slutligen vill jag önska alla mina läsare en riktigt God Jul och ett därpå följande Gott Nytt år!

Det här inlägget postades i Kulturkonservatism. Bokmärk permalänken.

En kommentar till God Jul och Gott Nytt År!

  1. Gustaf Nordenskiöld skriver:

    Kristendomen är en hetrosexuell skapelse och skapar enbart förtryck och förföljelse. Vi kan inte ha hetrosexuella ledare längre se bara på den växande främlingsfientligheten och rasismen eller de hetrosexuella krigen – förena dig med oss, riv sönder den hetrosexuella makten med psykiskt våld, förfölj, mobba, baktala, gör livet surt för, sabbotera, stjäl varor och ideer allt från hetrosexuella, dränera hetrosexuellas ekonomi gynna enbart homosexuella då du konsumerar. Infiltrera alla hetrosexuella kretsar och riv sönder de regler och normer som dominerar där. Ha alltid en jasägare bredvid dig, om du ska säga något som bryter mot normerna/reglerna i din grupp så är det mycket lättare om du vet att någon genast håller med, det du säger blir genast ett faktum. Motsatsen är en bortpysning tex om fienden säger något som påvisar det facistiska i queernormer så ska det genast pysas bort, den som säger det ska känna sig löjlig, homofobisk, uttittad osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s