Höstvåndor – så här gick det

För några veckor sedan stod jag i begrepp att köpa mig ett par rejäla höstkängor och valet stod mellan Grenson Sharp och Loake Bedale. Se tidigare inlägg. Nu har jag gjort mitt val. Nya kängor är inköpta och börjar dessutom bli lite ingådda. Så vilket par blev det, kanske någon undrar?

Efter lite övervägande föll valet på Grenson. Många skokunniga skribenter på nätet hade endast gott att säga om märket och om kvaliteten på produkterna. Loake har av någon anledning sämre rykte. Köpet gjordes via den engelska skosajten shoenet.co.uk där skorna var billigast. Grenson, liksom många skomärken i England, försäljs på många sajter på nätet. Det är bara att söka sig fram efter det bästa pristet. Notera dock att utbudet av storlekar och lädertyp kan variera hos de olika återförsäljarna. Inklusive frakt kostade mina nya brittiska broguekängor knappt 1 900 kronor. Pundet är lågt och affärer med engelsmännen är därför mer fördelaktiga än på många år.

Naturligtvis är det ett risktagande att köpa skor för nästan tvåtusen kronor på nätet från en helt okänd nätbutik. Förutom den ekonomiska risken är detta med storlekar och läster en oroskälla. Minst sagt. Det man kan göra är att pröva skor av rätt märke hos en skohandlare där man bor. Inte fullständigt hederligt gentemot den kämpande småföretagaren kanske, men för en gång skull råder köparens marknad så det gäller att passa på. Marknaden känner inga dygder. Den som ändå inte känner sig bekväm med detta tillvägagångssätt kan ofta luta sig mot de generösa bytesregler som många näthandlare tillämpar. Kolla därför reglerna för respektive sajt noga.

Nåväl. Så här ser de ut. Som framgår av bilden, som är tagen hemma i hallen, har jag låtit en skomakare anlägga gummisulor för ökad användning i den frostiga och höstblöta Nord. Därmed är höstvåndan över. Jag fattade beslut om skoköp. Sällan har kombinationen av nytta och nöje varit så vacker.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s