Expressen och borgerlig strategi

Under rubriken ”KD:s hemliga plan som kan dela alliansen” skriver Nicklas Svensson i Expressen att KD:s strategidokument leder till borgerlig kannibalism och en splittrad Allians. Jag säger att det är kvalificerat sk-tsnack.

Enligt sanningsvittnet och rättsamhällets försvarare Expressen, kommer KD för att följa sitt strategidokument, att försöka locka nya väljare bland dem som rimligen kan bedömas sympatisera med partiets politik. En inte helt revolutionerande tanke. Svensson drar däremot den mer dramatiska slutsatsen att KD är på väg att inleda ett krig mot Moderaterna.

Alla mätningar visar att KD:s potentiella väljare ligger till höger om mitten, vilket är en rätt gynnsam sits, eftersom Moderaterna, det gamla Högerpartiet, slåss med sossarna om mittenväljarna. Då vore det väl ytterst märkligt om man försökte gå åt mitten för att locka nya väljare där? Potentialen finns till höger. Elementärt, min gode Svensson!

Och så detta med att ”splittra Alliansen”. Så fort ett borgerligt parti gör ett utspel som inte ligger fullständigt i linje med den hittills förda politiken, ja då betecknas det av den ideologiskt drivna vänsterpressen som splittring. Men för i hela friden! Alliansen består av fyra olika partier. Det vore väl synnerligen udda om detta inte någonsin tog sig uttryck i olika politiska vägval eller betoningar? De har ju ändå hållit ihop i över sex år. Innehaft regeringsmakten i snart sex år. Vilken socialdemokratisk koalitionsregering kan skryta med det? Nej, just det. Förutom krigsåren finns inga exempel på socialdemokratiska koalitionsregeringar. Så de har ingen erfarenhet av det alls. Medan dagens regering redan har sex relativt lyckosamma år bakom sig. Så vänd sökarljuset vänsterut om ni menar allvar med er granskande journalistik. Men det gör ni ju inte.

Svenska journalistkåren är kass. Ideologiskt och politiskt subjektiv. Värdelös som samhällsgranskare. Den är kass helt enkelt.

Det här inlägget postades i Politik och ideologi, Tredje statsmakten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s