Husby, KD och våren

För vanliga svenskar måste debatten om upploppen i huvudstadens förorter te sig fullständigt verklighetsfrämmade. Hur kan det vara ordningsmaktens fel att upprorsmakare och våldsverkare gör livet surt för familjer, barn och kämpande näringsidkare? Hur kan det någonsin vara OK att tända eld på bilar och förskolor? Polisen och brandkåren har bl.a. till uppgift att bekämpa lagöverträdelser och släcka bränder. Den som stödjer tegelstenskastande ungdomsgäng måste ha en upp- och nervänd samhällssyn.

Vi som är höger får rätt. Igen. Vänstern – som genomgående i debatten stött polishatarna – är samhällsomstörtande, våldsbejakande och odemokratisk. Det är precis som vanligt. Och vi vanliga skattebetalare, som går till jobbet varje dag, får stå för notan. Det är precis som vanligt.

Här skulle ett riktigt högerparti (jag hoppades på Kristdemokraterna) kunna ta ett steg framåt och säga som det är. Ungdomar som inte har ett jobb, som inte vill ha ett jobb och som inte heller vill utbilda sig för att få ett jobb, måste någon gång möta vuxenvärldens verklighetskrav. Klipp dig och skaffa dig ett jobb, sa man förr. Det gäller fortfarande. Ungdomsförbundet, KDU har en slogan: Skaffa sig ett liv! Synd bara att partiets ledning driver vänsterpolitik. Jag kan bara hoppas att Charlie Weimers, Johan Ingerö, Aron Modig eller Sara Skyttedal och de andra framtidsnamnen i KD orkar hålla sig kvar nära partiledningen och ta över makten när partiets afrikavänster går i pension. Men kanske blir det många lediga platser i partistyrelsen redan efter det stundande förlustvalet 2014?

I Uppsala har vi mött våren traditionsenligt. På valborgsmässoafton, den 30 april, hurrade studenterna för HM Konungen och för våren under ledning av studentkårens ordförande, till smattret från fanborgen och tonerna från Allmänna sången. Senast lidna helg var det vårbal på studentnationerna och frackar och långklänningar fyllde gator och parker i den alltmer grönskande studentstaden. Så kan man också tillbringa några vårkvällar 2013. Välkomna till Uppsala universitet. Universitetsutbildning är gratis i Sverige.

Det här inlägget postades i Politik och ideologi, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Husby, KD och våren

  1. Daniel skriver:

    Jag har precis börjat följa din blogg – verkar mycket intressant. Jag ser fram emot kommande inlägg. Ta gärna en titt på min blogg också, om svenska kungastatyer: custossuecia.wordpress.com

  2. Marie-Louise skriver:

    Hamnade här av en slump – är inte KD men det du skriver genomsyras av ett sunt förnuft och ett logiskt tänkande som jag inte sett på länge!! För att inte tala om värderingar – trodde de hade ”curlats” bort ur samhället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s