Om mig

Jag har kallat mig Geronten här på WordPress. I det gamla Sparta fanns ett de äldstes råd som kallades Gerousia. Medlemmarna kallades geronter. De var äldre män i staten som skulle ha synpunkter på statens verksamhet. Passar ganska bra på mig. Fast jag kommer dock inte begränsa mina synpunkter till statens verksamhet.

Jag bor i Uppsala, dit jag kom för många år sedan i syfte att studera vid universitetet. Efter många berikande år som uppsalastudent, uppbär jag sedan drygt 10 år en statlig tjänst i centrala Stockholm. Jag har två döttrar som går i kommunal förskola/skola här i Uppsala. Medlem sedan barnsben i Svenska kyrkan, men har aldrig varit medlem i något politiskt parti. Och det är jag stolt över.

Vem jag egentligen är? Rätt ointressant. Det är åsikterna – opinionsbildandet – som är det viktiga. Jag är litegrann som de där huvförsedda ynglingarna i 1 majtågen nu förtiden. Har åsikter men vill inte uppge sin identitet. Det kanske är fegt. Men jag kastar å andra sidan inga gatstenar på oskyldiga.

7 kommentarer till Om mig

 1. ettfrittsverige skriver:

  Hej Geronten! Tack för din kommentar på min blogg, visst är det tänkvärt. Länkar gärna till din blogg, du verkar vettig. Värdekonservativt kan jag gott acceptera även om jag inte är direkt värdekonservativ själv 🙂 !

 2. Pappan skriver:

  Jaha. Kollegiala geronthälsningar då!

  Pappan

 3. Eric skriver:

  annonym blogg, no thank you!

 4. Nicklas Eriksson skriver:

  Vem du är viktigt i allra högsta grad för om jag ska ta dina åsikter på allvar eller bara betrakta dig som en ännu en anonym fegis i brunråttans svans.

  Hälsningar Nicklas Eriksson, bloggat i eget namn och står för alla mina åsikter sedan tidigt 2000-tal.

 5. Anonym skriver:

  Det är en gammal publicistisk sed att skriva osignerade ledarartiklar. DN gör det. SvD gör det. Skälet härtill är att skydda den enskilde skribenten från allmänhetens ogillande, men samtidigt låta argumentet komma fram. Ty det viktiga att föra fram i en diskussion är argumentet, inte vem som för fram det. Ett gott argument har bärkraft i sig. Vissa människor lyssnar dock inte på argument utan är alltid mer intresserade av att höra vem som säger något, så att de kan härma dem och slippa känna sig dumma. Social status är för dem viktigare än vad som faktiskt sägs. Tråkigt att just du Nicklas är en av dem.

 6. Nils skriver:

  Intressant blogg du har! Du kanske är intresserad av ett nytt projekt inom svensk konservatism som lanserades häromdagen, klicka på länken på mitt namn 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s